NICOSOFIE

- en inspirerande rörelse -

NICOSOFIE
- En inspirerande rörelse - 

Kontakt: nicosofie@live.se

Tankarna kring NICOSOFIE tog en mer konkret form 2009 under Sofies ca 100 mil långa vandring mot Santiago de Compostela, Spanien. Koreograferna Sofie Hofvendahl & Nicole Månsson gick ihop för att skapa danskonst, gemensamt har de över 20 års erfarenhet av dansundervisning och koreografi.

Syftet med NICOSOFIE har från dag 1 varit att stärka unga danskonstnärer. Deras självkänsla, deras självförtroende, deras mod, deras kreativitet. Vi tror på stora hjärtan, engagemang och genuin välvilja i mötet med dansarna. På NICOSOFIE kan du vara glad amatör eller professionell dansare, mångfald öppnar för nya möten och kreativa lösningar. Tiden på NICOSOFIE DANCE CAMP är intensiv och det är lite som att vara i en bubbla av dans, utbyte, kärlek & pepp... Det är enormt krävande både fysiskt och psykiskt och vi är väldigt ödmjuka inför våra dansares mod och engagemang! Lägret är en fusion av flera stilar: jazz, modern, street, improvisation m.fl. 

Dansaren anmäler sig till sommarlägerna utan att veta vad årets utmaning är, redan här visar deltagarna alltså ett stort mod och framförallt kanske tillit till NICOSOFIE som koncept samt involverade koreografer och danskonstnärer. Läs mer om projekten under Art:
2010 var utmaningen en 20 min lång föreställning framför utomhusbion på Ljusfesten i Ängelholm.
2011 var utmaningen ett framträdande på en brygga på ljusfesten i Ängelholm samt ett showcase vid Vita räck Ängelholm.
2012 spelade vi in danskortfilmen Invocación.
2013 byggde vi och spelade fortsättningen på filmen live, Invocación II.
2014 satte vi upp Pre-Invocación på Jarl Kulle scenen i Ängelholm.
2015 satte vi upp Post-Apocalypse på Jarl Kulle scenen i Ängelholm, en föreställning som också blev en välgörenhetsföreställning till förmån för UNICEFs arbete för barn & ungdomar i världen.
2016 satte vi upp "Alla får plats?", en föreställning som bokades för att spelas under Ängelholms kulturvecka ons den 2 nov. Läs mer här: http://nicosofie.com/alla-fr-plats/

Sommaren 2010 hölls det första årliga NICOSOFIE DANCE CAMP i Ängelholm och sedan dess har verksamheten utvecklats med dansklasser, workshops, föreställningar med NICOSOFIE DANCE COMPANY m.m.

Danskurser, event, workshops, läger... Koreografi.
Hör gärna av er för att diskutera upplägg och idéer - vi gillar utmaningar!

Anmälan inför 2016 års NICOSOFIE DANCE CAMP 13+ och 8-12 år har öppnat, den görs till nicosofie@live.se

Kärlek
Nicole & Sofie

 

 

nicosofie@live.se