NICOSOFIE

- en inspirerande rörelse -

pre-INVOCACIÓN

Det hände. Ännu en av våra drömmar gick i uppfyllelse när ni för femte gången slöt upp bakom oss och flyttade in i våra hjärtan. pre-INVOCACIÓN [3/8 2014], framförd av NICOSOFIE DANCERS & CREW, har varit en så läkande process att jobba med. I tysthet valde jag ut situationer där jag behövde öva på att "äga mina sårbarheter". När jag stod upp för dem, för mig själv som en hel människa ("brister" inkluderade) släppte prestationen greppet om mig för en stund. Jag vågade dela med mig av mina galenskaper - och blev sedd & hörd som bonus! Jag har sedan pre-INVOCACIÓN resan började för några veckor sedan varit modigare än på flera år. Modig på ett medvetet och sårbart sätt, inte jagkastarmigutvaresigdetärdestruktivtellerinte. Det är så många jag vill tacka, som gett mig stöd & kraft. Kreativitet. Skratt. Minnen. Liv. 
Nicole & Julia, dansarna, brorsan SimonMikael "Micke" lokalansvarig, kundtjänst på kommunen, Dansfabriken Ängelholm, familj, vänner: Tack för att ni ser oss. <3

Till NICOSOFIE DANCERS & målsmän:

Ni/Era barn är magiska människor.
Jag, Nicole & Julia satte oss ner redan efter dag 1 och pratade om upplevelsen. Vi har jobbat med och träffat diverse dansare genom åren (även sådana som har lång erfarenhet och titulerar sig, med all rätt, som proffs inom sina områden). Ni förstår nog inte själva hur otroligt starka ni är! Vi är så imponerade och in i hjärtat rörda över ert slit, danspassion och engagemang! Tack. För att ni gör oss till bättre pedagoger, för att ni ger så mycket av er själva. Det är precis vad NICOSOFIE handlar om för oss: skapa ett sammanhang, en plats för barn/vuxna -människor- att mötas på. Att genom dans utforska kreativitet, hitta ett sätt att använda kroppen som uttrycksmedel. Verkligen tack, för ert förtroende och vilja att ingå i gemenskapen!
Utan er, är vår vision bara en kvasiformulering på ett papper.
Kort & gott, ni gör verklighet av våra drömmar.
Och det är lika stort varje år att få vara med om...

Kom ihåg vad vi har pratat om gällande att ha tålamod med era kroppar! Dans är matematik på geni-nivå, glöm inte det. Era hjärnor ska registrera, översätta i rörelser, känna in... Det är otroligt mycket begärt av oss själva att så väl ta koreografi som att skapa. Det är kanske just det som gör det till en så häftig upplevelse att dansa? Prestationsångest har vi alla, tar sig mer eller mindre starka fysiska uttryck. Vi lärare är också nervösa, oroliga, ångestfyllda. (Om ni bara visste...) Men kom ihåg att vi är så stolta över er, känner så mycket kärlek för er allihop – för att ni är de personerna ni är. För att ni anmälde er och kom till oss!

Först när vi lyckas separera vårt människovärde från prestationen kan vi utvecklas mer friktionsfritt och känna en frihet i vårt skapande. Nicole, Julia & jag är självklart imponerade och vill lyfta fram vad ni gör, klarar, kan, visar. Men den där tårögda fröken var inte rörd för att ni klarade allting ”perfekt”. Lärde er så fort. Hon var rörd över hur mycket ni vågade riskera, genom att prova. Ge er hän. Man riskerar att misslyckas. Trilla. Göra bort sig. Vara ”sämst”. Halka efter. Få blackout. Möta sina fysiska begränsningar. Det var när ni blottade era sårbarheter och sprickor i fasaden som ni fångade mig.
Var stolta över dem.
Äg dem, era sårbarheter. Era galenskaper.
Vi är många som gömmer oss bakom en fasad då och då: vår Facebookprofil, Instagramuppdatering t.ex...

Men minns att ni är som vackrast när ni är som ni är, när ni är på riktigt.
Tack, för att ni kom in i våra liv.
NICOSOFIE CREW genom Sofie


INVOCACIÓN är ett pågående konstprojekt som startade 2012, ni kan se tillbaka på den resan här om ni är nyfikna: www.nicosofie.com/invocacion
Vi förstår att det är galenskap att repa in en föreställning på fyra dagar, men med mantrat ”Äg dina galenskaper”... Varför inte? Vi kör! :)

Pre-INVOCACIÓN utforskar, som namnet avslöjar, tiden innan konstprojektet startade. För att markera NICOSOFIE’s femårsjubileum har vi tittat tillbaka på anledningarna till att vi startade ”NICOSOFIE – En inspirerande rörelse” från första början. Summerat kan man säga att det var en längtan efter sammanhang, ögonblick, ”en stund på jorden” som drev oss hit. Beslutet togs någonstans under Sofies 100 mil långa vandring genom norra Spanien 2009. Sen dess har Nicole utbildat sig till hälsopedagog, vi har gått på fyra bröllop och fem begravningar, hunnit med tre turer till USA, några till Turkiet, Italien, otaliga till Stockholm (bl.a. för att träffa So You Think You Can Dance drottningen Mandy Moore och jobba på Dans <3 Stockholm International Contemporary Dance Festival). Stort tack för allt stöd & fina samtal vi har haft längs den här resan. Ni har alla ändrat vår världsbild och tillfört magi i våra liv.

Till Julia,
Vi är dina största fans. Du är fantastisk. Som dansare, koreograf, pedagog, människa. Vi är så tacksamma över att du finns och är så generös med din tid, engagemang och kreativa idéer! 

Och till våra respektive A-teams,
(Familjen Hofvendahl/Månsson/Svensson/Andersson & vänner).
Tack för att ni älskar oss som vi är.
Sårbarheter och galenskaper inkluderat.

Till publiken,
Tack för att ni delade den här upplevelsen med oss!

Med kärlek & all hippiehallelujah vi kan klämma ur oss
Sofie & Nicole

www.nicosofie.com
Facebook: Nicosofie
Instagram: NICOSOFIEDANCE (eller #NICOSOFIE)

Stort tack till
Dansfabriken Ängelholm (vårt andra hem❤️)
DJ Zime (Simon Hofvendahl)
Kundtjänst & lokalansvarig Ängelholms Kommun

NICOSOFIE DANCERS 2014
Zanna Gunnarsson
Livia Tufvesson
Maja Gustafsson
Sigrid Bernulf
Matilda Andersson
Tilde Westerberg
Regina Gabban
Emanuel Gabban
Emelie Söder
Stella Sjödin
Karin Jönsson
Amanda Mattsson
Johanna Kylberg
Nora Jörgensen
Li Sayar
Camilla Karred Larsen
Liam Persson
Cornelia Everbrink Söderberg
Judith Lilja
Stina Udén
Elin Nilsson
Rebecka Persson
Alice Thies Lagergren
Julia Winstedt
Moa Knutsson
Tova Narvell
Saga Petersson
Ella Wester
Sara Pedro
Kristina Jönsson
Wilma Backman
Justyna Makowska
Isabelle Sumner
Josephine Jivenå
Jennifer Ericson
Louise Smedlund

Idé
Sofie Hofvendahl & Nicole Månsson

Koreografi
Sofie Hofvendahl
Nicole Månsson
Julia Johansson

För fler bilder, se rubriken "Behind the scenes"

nicosofie@live.se